Marka Güncesi: YAZ DÖNEMİ ÇOCUK HASTALIKLARI VE ALMAMIZ GEREKEN ÖNLEMLER!

18 Mayıs 2017 Perşembe

YAZ DÖNEMİ ÇOCUK HASTALIKLARI VE ALMAMIZ GEREKEN ÖNLEMLER!

Yaz dönemi hatta özellikle ilkbahar döneminde polenlerin gökyüzünde adeta dans edişini izliyoruz. Bu dans yetişkinlerden çok çocuklar için olumsuz bir etken olabiliyor değil mi? Peki Taz dönemi çocuk hastalıkları neler? Yaz dönemi çocuk hastalıklarından nasıl korunabiliriZ?
Çocuklarda sıkça görülen yaz hastalıklarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz: 

Güneş çarpması: Bu tür hastalıklara karşı kendi önleminizi alabilirsiniz. Örneğin; çocuğunuzun güneş çarpmasına maruz kalmaması için onu güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkarmayın. Güneşin dik geldiği saatler 10.00 ve 15.00 arasıdır.

 

Güneş yanıkları: Çocuğunuzun vücudunda yanma hissi, gerilme ve kızarıklık meydana geliyorsa bakmanız gereken ilk etken 24-48 saat içinde ağrı hissi verip vermemesidir. Eğer bu saat dilimleri arasında ağrı hissi veriyorsa bu birinci derece bir güneş yanığıdır. Bu yanıklara karşı hafif nemli kremler veya ağrı kesici şuruplar kullanılabilir. Deride içi su dolu kesecikler ve kabarma meydana geliyorsa bu da ikinci derece yanıktır. Bu durumda bir doktora başvurulması ve özel yanık pansumanları yaptırılması oldukça önemlidir.
Burun Kanamaları: Burun kanamaları çocuğunuzun güneşin altında olabileceğinden daha fazla kalmasından kaynaklanır. Çocuğunuzun burnu kanadığında kafasını önüne eğin ve güneşten olabildiğince uzak tutmaya özen gösterin.

   



Vücutta Çıkan İsilikler: İsilik; vücudun su dengesini bozan aşırı sıcaklığın ter bezlerinin kanallarını tıkaması sonucu terleyen bölgelerde meydana gelen kızarık ve kaşınmalardır. Tedavisi her gün ılık banyo ile mümkündür. Ayrıca bunun yanı sıra vücudun nefes almasını engelleyen cilt kremlerinde kaçınmak gerekir.

Yaz ishalleri: Bu ishal türü genelde yiyeceklerin temiz su kaynaklarından gelmeyen bir su ile yıkanması veya ilaçlanmış suları tüketme sonucu oluşan bir hastalık türüdür. Mide-bağırsak enfeksiyonlarına kadar ilerleyen bu hastalıkta ishal ve kusma önleyici ilaçların kullanımından kaçınmak gerekir. Uzun süre dışarıda bekleyen yiyecekler alınmamalı, ambalajlı ürünler tüketilmelidir. Ayrıca dışarıda bekletilen sütlü, kremalı ve mayonezli yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
 
Havuzdan kapılan göz ve deri enfeksiyonları: Gözde kızarıklık, çapaklanma ve akıntı gibi belirtileri olan göz hastalıkları antibiyotikli göz damlaları ile tedavi edilir. Bu durumu önlemek için havuz gözlükleri kullanılmalı ve havuza lenslerle girilmemelidir. Havuzda yayılması bir ihtimal olan diğer hastalık ise deride oluşan mantar ve iltahabik enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyon türünden korunmak için havuza girmeden önce ayak mantarları için kullanılan bir solüsyondan geçmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder