Marka Güncesi: SİZ DE TÜRK KAHVESİ TİRYAKİSİ MİSİNİZ?

1 Aralık 2015 Salı

SİZ DE TÜRK KAHVESİ TİRYAKİSİ MİSİNİZ?


Nerede, ne şekilde bulunuyor olsam da günde en az 2 defa Türk kahvesi tüketiyorum. Sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yemeğinden sonra kahve tüketmek benim için bir ritüel. En güzel sohbetler, en koyu dertleşmelere de mutlaka kahvem eşlik eder. Bir Türk kahvesi tiryakisi olarak, Türk kahvesi ile ilgili kulaktan kulağa dolaşan fayda ve zararları konusunu araştırmak istedim. Ve neyse ki sonuç faydalarının çoğunlukta olduğu yönünde çıktı. Hadi yararlarını ve nden faydalı olduğunu maddeler halinde sıralayalım! Benim gibi kahve tiryakileri bir adım öne çıksın : )

  • Araştırmala der ki 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte kahve içenlerde içmeyenlere oranla daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici bilgi.
     
  • Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5 - 7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
  • Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır.
  • Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği biliniyor.
     
  • Kahve yemek üzerine içildiğinde, sindirimi kolaylaştırır. Bu yönüyle şekerli içmemek kaydıyla kilo almayı ve mide ekşimelerini önler. Asıl yararı hayali genişletir, hafızaya güç verir, hareket sağlar ve gevşekliği giderir.
     
  • Kahvenin düşünceye açıklık getirdiği bir gerçektir. Şairler şiirlerini ya-zarlarken, yazarlar makalelerini hazırlarken, ressamlar tablolarını yaparlarken, kahve fincanları en yakın ve sempatik destekçileri olmuştur. 
     
  • Kararında içilen, yani günde 2 fincan Türk kahvesi sağlığa faydalıdır

1 yorum:



  1. Kahve Tiryakisi Türkiye Genelinde Bayilik veriyor.

    Telefon : 0212 591 5 591
    www.kahvetiryakisi.com.tr
    info@kahvetiryakisi.com.tr


    YanıtlaSil